zaterdag 7 november 2009

RSS feedsVoor verwoede informatiegaarders die dagelijks het Internet afschuimen op zoek naar de hipste nieuwtjes in hun vakgebied vormen RSS feeds ongetwijfeld een onmisbaar en krachtig hulpmiddel.

Ook voor de bibliotheek kunnen ze een handige tool zijn en wel op twee manieren:

- De bibliotheekmedewerker kan zich moeiteloos abonneren op sites die voor hem relevant zijn. Toch ook hier oppassen, dat je niet overdrijft. Voor je het weet, doe je niets anders meer dan nieuwe berichten lezen. Dat kan een verslaving worden of een vermoeiend karwei. Kieskeurig zijn is dus de boodschap.

- RSS feeds bieden de bibliotheek een extra mogelijkheid tot klantvriendelijkheid. Met een simpele muisklik blijft de bibliotheekgebruiker op de hoogte van alle nieuwtjes van zijn bibliotheek, van veranderingen of verbeteringen in de dienstverlening, van toekomstige activiteiten... Zo wordt de bibliotheekblog een etalage voor de bibliotheekwerking die niet enkel bekeken wordt wanneer een gebruiker toevallig voorbijstruint, maar telkens wanneer er iets nieuws gepresenteerd wordt. Nu nog de bezoekers zo ver krijgen, dat ze zich ook daadwerkelijk abonneren. Misschien is het geen slecht idee om de mogelijkheden van RSS feeds eens op de biebblog toe te lichten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten