donderdag 3 september 2009

Ik ben eraan begonnen
Eindelijk, mijn eigenste eigen blog. Nu kan ik jullie allemaal, en vooral Ben dan, eens flink om de oren gaan slaan met mijn nieuwe Web 2.0 ervaringen. Hier gaat ie:

Web 2.0 is niet helemaal nieuw voor me. Ik heb al eens van enkele toepassingen mogen proeven op een introductiedag en drie maanden geleden heb ik ook - aanvankelijk schoorvoetend - een persoonlijke pagina op Smoelboek aangemaakt; het laatste eerder uit noodzaak omdat een vereniging waarin ik actief ben haar webforum had afgesloten en naar Facebook was overgeschakeld. Voorts ben ik al enkele jaren een vrij actief eBayer.

Ik vermoed, dat ik met deze cursus in 23 stappen een heel boeiend leertraject zal afleggen. Ongetwijfeld zal ik heel wat handige hulpmiddelen ontdekken die ik voor mezelf (sociale contacten, verenigingsleven) zal kunnen gebruiken. Nu ook mijn kinderen stilaan actief worden op het Internet, acht ik het raadzaam goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden (en gevaren) van Web 2.0 (niet om te controleren, maar om toch wat te begeleiden).

Ook op bibliotheekvlak opent Web 2.0 ongetwijfeld mooie perspectieven. Onze bieb (die van Halle) is pas gestart met een eigen pagina op Facebook en uiteraard wil ik daaraan graag wekelijks een steentje bijdragen. Toch ben ik nog wat sceptisch: het lijkt allemaal zo mooi, de bieb op Facebook, op Flickr of Picasa voor foto's van activiteiten, een eigen blog... Maar zal het allemaal de moeite lonen? Dat zal de praktijk moeten uitwijzen. Hopelijk ben ik op het einde van dit leertraject al wat wijzer. Ongetwijfeld zal ik dan één en ander al veel beter kunnen inschatten.

Ik ben benieuwd...

2 opmerkingen:

 1. Dag jurgen,

  je hebt er een volger bij. De 23 stappen die jullie zetten, zullen zeker leiden tot boeiende discussies hier in de bib. Ik kijk er naar uit en hoop te kunnen meestappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jurgen,
  Inderdaad, je hebt groot gelijk om één en ander kritisch te bekijken. Maar enkel als je't ook echt uitprobeert, kom je te weten of het de moeite waard is. Dus : hou je vooral niet in maar pak de koe bij de horens en vlieg er eens web2.0-gewijs in!!
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen